ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

NBA

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ : ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗ!!!!


Διάβασα το παρακάτω στο basketblog.gr και μάλλον πρέπει να προβληματισθούμε όλοι.

Του Γιώργου Κογκαλίδη
10/12/2009 (18:27)

Αν δεν φοβόμουν μην χαρακτηριστώ οπαδός του Σαμαρά (αυτό μας έλειψε…), θα έγραφα πως "τα ρυάκια γίνονται ποτάμι". Το είπε πρώτος, είναι δικό του, εγώ θα σημειώσω απλά ότι δεν είναι (ενδεχομένως) ορμητικά τα νερά ενός ποταμού, αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν. Αυτό το έχει γράψει πρώτος ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (τώρα ήρθαμε στα… πολιτικά μου πατήματα).
Πάμε στην ουσία: Ήρθε άλλη μια επιστολή, εκ των σπουδαιοτέρων, από διαιτητή ο οποίος μας μιλά για τα χάλια της ΕΣΚΑ. Προφανώς, ο πρόεδρος τής Ένωσης έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα που τον απασχολούν, από το να ακούσει τη φωνή των διαιτητών. Όχι να δώσει λύσεις στα προβλήματα, δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, απλά να αφουγκραστεί τη φωνή των ανθρώπων, που με την παρουσία τους δίνουν ζωή στα πρωταθλήματα. Δεν το λέμε εμείς. Οι πρωταγωνιστές το λένε.
Διαβάστε αυτούσια την επιστολή:

"Κύριε Κογκαλίδη
Δεν σας έχω γράψει στο παρελθόν και ίσως είναι και η τελευταία φορά, αλλά διαβάζοντας όλα αυτά που γράφονται, νιώθω πως πρέπει να μοιραστώ με σας την άποψή μου. Είμαι μέλος του ΣΕΔΚΑ και έχω να πω ένα μόνο πράγμα: Είμαστε πούλια ΌΛΩΝ. Απλά πιόνια, που ο κάθε grand maitre επιλέγει πώς να προωθήσει και πώς ΚΥΡΙΩΣ να θυσιάσει.

Είμαι χρόνια διαιτητής, ΠΑΝΤΑ στην ώρα μου, ΠΑΝΤΑ, με πάνω από 1.200 αγώνες στο ενεργητικό μου, από Α' μέχρι Δ' ΕΣΚΑ, σε αγώνες από τη μία μέχρι την άλλη άκρη του λεκανοπεδίου. Σχεδόν χωρίς εξαίρεση. Δουλεύω χρόνια, η μόρφωσή μου είναι ανώτατη και το ήθος μου το ίδιο, πράγμα που δεν μου επιτρέπει να διαπληκτιστώ ανοικτά με όλους και όλα. Αλλιώς ειλικρινά θα έπρεπε να μην κάνω τίποτα άλλο, συνέχεια.

Οι διαιτητές

Αγύμναστοι, χωρίς μπασκετική παιδεία, χωρίς γνώση των κανόνων. Πόσες φορές έχω αρχίσει αγώνα μόνος μου; Πόσες φορές έχω προσπαθήσει να εξηγήσω τον κανονισμό της FIBA, που πολλοί δεν ΞΕΡΟΥΝ γιατί είναι στα αγγλικά και στον σύνδεσμο το βιβλιαράκι που κυκλοφορεί είναι σχεδόν δεκαετίας, αλλά κανείς δεν ασχολείται.

Δεν τους νοιάζει γιατί από τους 4-5 που ανεβαίνουν κάθε χρόνο, είναι σίγουροι και οι από εδώ και οι από εκεί. Ανίψια, αναδεξιμιοί, άτομα με ένα σωρό εξαιρέσεις λόγω βαρδιών και νυχτερινών δουλειών, ΦΑΝΤΑΡΟΙ που απολύονται έναν μήνα πριν τις εξετάσεις και δίνουν κανονικά, άτομα που εκκρεμούν καταδικαστικές ενστάσεις από σωματεία, άτομα που κόβονται γραπτά ή προφορικά, αλλά πάνε και ξανακόβονται γραπτά, όμως… ΠΕΡΝΑΝΕ.

Αλήθεια, γιατί δεν ανακοινώνονται τα αποτέλεσμα των γραπτών, όταν δίνουμε εκείνη τη στιγμή; Δέκα λεπτά υπόθεση είναι. Κανείς δεν λέει τίποτα. Έχει τόσους αγώνες, τους επονομαζόμενους φιλικούς, που η συντριπτική τους πλειοψηφία παίζεται από τα ίδια άτομα, και όλοι οι υπόλοιποι παίζουμε ΕΣΚΑ χωρίς χρόνο, ούτε να ανασάνουμε. Και δεν γίνεται τίποτα. Άτομα που έχουν ένα σωρό εξαιρέσεις, παίζουν στα φιλικά. Είναι τόσο δύσκολο να τσεκαριστεί αυτό; ΟΧΙ, αλλά είναι εθιμικό δίκαιο, ποιοι θα παίρνουν τα… μετρητά. Άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝ και ζουν μόνο από αυτά.

Η ΕΣΚΑ δεν οργανώνει τα πρωταθλήματα καλά. Δεν υπάρχουν διαιτητές και κάνουμε κύπελλο, παμπαίδες, παγκορασίδες, ΜΙΝΙ, σαν extra πρωταθλήματα; Γιατί; Αφού δεν βγαίνουν. Έχω κάνει και 40 αγώνες τον μήνα, και 7 αγώνες σε μια Κυριακή. Ο διαιτητής καίγεται γιατί δεν παίζει σωστά παιχνίδια. Δεν ξεκουράζεται, είναι μόνος του, σε κάποια στιγμή… αγνοεί τα πάντα.

Πώς να παίξουμε σωστά παιδικό - εφηβικό την ίδια μέρα ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ; Τί σημασία έχει που δεν είναι εθνικών κατηγοριών; Ίσα - ίσα, όταν οι ομάδες του εφηβικού είναι εξίσου μέτριες, η κατεύθυνση αλλάζει συνέχεια, με απίστευτη ταχύτητα. Εκτός αν το όνειρο της ΕΣΚΑ είναι ο διαιτητής να είναι στο κέντρο και κάτω από το καλάθι να παίζουν μποξ. Και φαντάσου Κυριακή - Δευτέρα - Τρίτη να παίζεις μόνο σου. Να γίνονται όλα τα παιχνίδια με δυο διαιτητές εκτός από Κορασίδες - Νεάνιδες.

"Μας κάνουν πλάκα"

Τα λεφτά είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Α. Τόσα χρόνια τα ίδια. Έκαναν αύξηση για τα παιχνίδια της Α' κατηγορίας. ΚΑΙ; Έξι ευρώ αύξηση; Πόσα παιχνίδια τον χρόνο θα συφρίξει κανείς μας στην Α' ΕΣΚΑ; Πέντε; Έξι; Το πολύ. Δηλαδή, μιλάμε για 30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!! Είμαστε σοβαροί; Αύξηση σε όλα τα παιχνίδια, αλλιώς να μην γίνονται τα πρωταθλήματα.

Σε ένα λεκανοπέδιο με αγώνες από το Λαύριο μέχρι τα Άνω Λιόσια και τη Ροδόπολη; Με την βενζίνη στα ύψη; Πώς; Είναι όλοι εκκεντρικοί εκατομμυριούχοι, που σπαταλάνε τρίωρα για ένα αγώνα 10 ευρώ; Πώς ορίζει αγώνες η ΕΣΚΑ; Με βάση τί; Αυτός έχει αμάξι οπότε στείλτε τον στα σύνορα συνέχεια; Έναν αγώνα την Κυριακή στις 12:00 και μετά ένα στις 18:00, ή στις 21:45; Πού είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο διαιτητή και στον χρόνο του;

Βάλτε αγώνες το πρωί ΜΟΝΟ στον ίδιο άνθρωπο, ή το βράδυ. Το ίδιο και το Σάββατο. Αφήστε μας λίγο χρόνο. Όταν λέμε ότι "δηλώνω ενεργός διαιτητής έξι φορές την εβδομάδα και μπορώ να βοηθήσω στα πρωταθλήματα", αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα παίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις έξι ημέρες, για να δηλώνει ο άλλος 4-5 εξαιρέσεις και να ανεβαίνει εθνικές κατηγορίες στο τέλος της χρονιάς.

"Είμαστε απροστάτευτοι"

Διαιτητές δηλώνουν εξαιρέσεις μήνες, για να χάσουν κιλά και να περάσουν τις εξετάσεις. Άτομα κόβονται 1-2 και 3 χρόνια και συνεχίζουν να δίνουν, μέχρι να βαρεθούν και να περάσουν και να ευχαριστηθεί και το βύσμα τους. Αυτά δεν τα βλέπει η ΕΣΚΑ; Αυτοί δεν λαμβάνουν τα παράπονα των σωματείων; Αυτοί δεν είναι μπασκετάνθρωποι να ξέρουν ποιος σφυρίζει καλά και ποιος όχι; Ποιος πάει στην ώρα του; Ποιος δεν πάει καθόλου; Γιατί να μην έχουν λόγο και να πουν ότι κάποια άτομα δεν ΠΑΝΕ; ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Γιατι;

Τέλος, και πολύ σημαντικό: Το πειθαρχικό. Είμαστε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. Προπονητές, παίχτες μάς βρίζουν ΟΙΚΤΡΑ και τιμωρούνται (ΑΝ τιμωρηθούν), με μία αγωνιστική! Ποιος ο λόγος ο διαιτητής, αν δουλεύει κιόλας, να πάρει δελτίο, να κάνει αναφορά, να παραστεί καμιά φορά στην εκδίκαση; Για μία αγωνιστική; Για να μην δυσαρεστηθούν τα σωματεία που τους εκλέγουν;

Πρέπει να γίνουμε σάκος του μποξ για να επιβληθεί ποινή; Τί πρέπει να γίνει, δηλαδή, για να μην γίνεται "γουέστερν" σε κάθε παιχνίδι; Με παίκτες - προπονητές - προέδρους και θεατές. Όλα αυτά γιατί; Για 10 ευρώ; Μετά από 16 μήνες; Για το χόμπι μας; Για την αγάπη για το άθλημα; Για την ανέλιξή μας; Γιατί; Πού ποντάρουν, ότι υπάρχει ένα ανεξάντλητο απόθεμα διαιτητών - θυμάτων; Ειλικρινά πού;

Τα όρια ηλικίας

Γιατί να βγαίνει οδηγία, ότι δεν θα γίνεται κανείς πάνω από 30 δεκτός στις εθνικές κατηγορίες; Πού το λέει στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ αυτό; Πού είναι ο Αθλητικός Νόμος, ο οποίος επιβάλλει ότι δεν μπορώ να παίξω 31 ετών αγώνες Γ' Εθνικής; Είμαι γέρος; Δεν έχω καλή φυσική κατάσταση; Δεν μπορώ να αξιοποιήσω την εμπειρία μου 15 ετών από τα γήπεδα; Δεν μπορώ να αντέξω την πίεση του φίλαθλου κοινού;

Είναι αντίθετο σε κάθε λογική και σε κάθε επιχείρημα. Αλλά ένας 23χρονος μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω; Πρέπει να μάθουν στα κεντρικά και στους συνδέσμους ότι κάποιος διαιτητής, που ασχολήθηκε με τον χώρο και είναι παίκτης, πήγε πανεπιστήμιο, έκανε ενδεχομένως μεταπτυχιακά, πήγε στρατό, είναι πολύ πιο χρήσιμος, γιατί είναι πολύ πιο ώριμος από ΚΑΘΕ ανίψι, που το πήραν 19 χρονών και τον έκαναν εθνικό διαιτητή στα 23 του, χωρίς να έχει κάνει τίποτα στη ζωή του και κυρίως να έχει αναπτύξει μια μπασκετική προσωπικότητα.

Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα έχετε ακούσει ξανά και ξανά. Αλλά ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας, σε περίπτωση που κάτι από αυτά σας είναι άγνωστο.
Καλή σας μέρα και να συνεχίσετε αυτό που κάνετε.

Απάντηση

Γνωρίζετε πως δεν απαντώ στα mail που λαμβάνω, παρά μόνο αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι. Δεν θα παραβώ την αρχή μου και δεν θα απαντήσω, παρά μόνο στην τελευταία πρόταση: Όχι καλέ φίλε. ΕΣΕΙΣ συνεχίστε αυτό που κάνετε. Εμείς απλά σας δίνουμε το δικαίωμα, αυτά που λέτε, αυτά που βιώνετε, να τα μάθει ο κόσμος. Εσείς είσαστε που αποκαλύπτετε τη σαπίλα. Συνεχίστε.

Μην τους φοβάστε, έτσι κι αλλιώς μόνο ένα πράγμα επιθυμούν να σας στερήσουν: Την προσωπικότητά σας! Αρνηθείτε το…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ(Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ένθερμος φίλαθλος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης) είπε:

"Μπάσκετ δίχως κόσμο και συνθήματα είναι σαν ταινία χωρίς ήχο. Μπάσκετ, εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέαμα εντός παρκέ. Δεν είναι μόνο η νίκη, δεν είναι τα καλάθια. Μπάσκετ σημαίνει πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα . Μπάσκετ είναι το δάκρυ της χαράς, της συγκίνησης, ακόμα και της λύπης. Ας ευχηθούμε να ζήσουμε ξανά ανάλογες ατμόσφαιρες, όπως αυτή που δημιούργησαν χθες οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, στηρίζοντας με κόσμιο τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σ’αυτό που επιζητούμε όλοι για να πάρει το άθλημα την ώθηση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…".

"Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να "ψηθούν". Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο".
Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Χαμογελαστε....Κανει Καλο!!!

ΤΙΤΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ετικέτες

Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (35) Α.Ε.Κ (1) Α.Σ.Ε.Α.Δ (1) Α1 (1) Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) Α2 ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ (1) ΑΓΓΕΛΟΥ (2) ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ (3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (32) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (2) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (7) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (1) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (17) Ακαδημιες Μπασκετ (24) ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (11) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (35) ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (5) ΑΠΕΡΓΙΑ (1) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (1) ΑΠΟΨΕΙΣ (8) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (2) ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (4) ΑΡΗΣ (2) ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (36) Αρθρα (6) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ (1) ΒΕΛΒΕΝΤΟ (5) ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (1) ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΒΟΛΕΪ ΜΠΟΛ (2) Γ.Σ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (1) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1) ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (1) ΓΝΩΜΕΣ (6) ΓΟΝΕΙΣ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (1) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1) Δ.Α.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΔΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1) ΔΗΜΑΣ ΤΑΣΟΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (10) Διατροφή Αθλητών Μπάσκετ (7) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (1) ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (5) ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3) Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (4) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (20) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (5) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Θ (4) Ε.Ο.Κ (26) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ (14) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ (32) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (5) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (40) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (9) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΣΡΙΣΤΕΣ (1) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ (1) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (1) ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (4) ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (5) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (11) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (18) ΕΥΧΕΣ (1) ΕΦΗΒΟΙ (7) ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΗ (9) ΕUROC (1) ΖΙΑΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (1) ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9) ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (9) ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ (3) ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (1) ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (1) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Κ.Α.Ε (1) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (1) ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1) ΚΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (13) ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1) ΚΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2) ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (2) ΚΟΖΑΝΗ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (4) ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2) ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (2) ΛΑΣΣΑΝΗΣ (3) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ (5) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (12) ΜΑΡΟΥΣΙ (1) ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (1) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (4) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (9) ΜΙΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (5) ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (1) ΜΠΑΣΚΕΤ (30) ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ (1) ΜΠΙΕΛΑ (1) ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (1) ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1) ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (5) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ (1) ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2) ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) Ο.Δ.Κ.Ε (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1) Π.Α.Ο.Κ (5) Π.Σ.Α.Κ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (23) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Tae Kwon Do (2) ΠΑΙΔΕΣ (17) ΠΑΙΔΕΣ ΑΡΗ (4) ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΠΑΙΔIA (2) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4) ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (6) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (25) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (46) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων (10) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (2) ΠΑΟΚ (3) ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (4) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ (1) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΠΑΣΧΑ (1) ΠΕΡΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (1) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (3) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (14) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (4) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (46) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP (3) ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΧΙΑΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (7) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ (12) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ (17) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (13) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (14) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Ο.Κ (7) ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) Σ.Ε.Π.Κ (4) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (1) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) ΣΚΟΠΙΑ (2) ΣΟΡΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΣΟΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ (3) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2) ΣτΕ (1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ (1) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2) ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (7) ΤΑΛΕΝΤΑ (1) ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1) ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΙΛΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ (13) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (2) Το μπάσκετ απο το Α έως το Ω (14) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (5) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (1) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (4) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (19) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ (1) ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΕΣ (17) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3) ΧΙΟΥΜΟΡ (5) ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ (1) CAMP ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (12) CAMP BASKETBALL (11) EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) EUROCUP (2) EVENT BASKETBALL (1) FIBA (2) FIBA EUROPE (2) FINAL SIX (10) NBA (6) OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) PLAY OFF (2)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

on-line

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Η λιστα ιστολογιων μου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

QoolSoft Greeklish 2 Greek Converter