ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

NBA

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Ακούστε, κύριε Δήμαρχε... Μια συνταρακτική επιστολή του Μάνου Μανουσέλη.Ο Μάνος Μανουσέλης στέλνει μέσω του gazzetta.gr ανοιχτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο! 
Στον κάθε κύριο Δήμαρχο που κρατάει στα χέρια του τις τύχες της κάθε πόλης, και από τον οποίο ο Μανουσέλης ζητά τα αυτονόητα!

Κύριε Δήμαρχε,
Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.
Είμαστε μια παρέα από δέκα πολίτες της περιοχής σας, που μαζευόμαστε τα απογεύματα στα ανοικτά γήπεδα της γειτονιάς και παίζουμε μπάσκετ. Οι τρεις από εμάς σε ψήφισαν, οι άλλοι δύο είχαν διαφορετική άποψη και οι υπόλοιποι πέντε, τις ημέρες των εκλογών δεν πέρασαν ούτε απέξω από εκλογικό κέντρο.
Συμφωνήσαμε να σας στείλουμε μια επιστολή, καταρχήν για να σας ευχηθούμε καλή δύναμη, αλλά κυρίως για να σας θυμίσουμε τι περιμένει από εσάς  ο μέσος Έλληνας πολίτης που ασχολείται με τον αθλητισμό.
Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα του ΔΝΤ υπάρχουν συμπολίτες μας που πασχίζουν να επιβιώσουν και πως τους λείπει ακόμη και το ψωμί από το τραπέζι τους. Συμφωνούμε πως εκείνοι είναι οι πρώτοι που πρέπει να βοηθηθούν. Παρ’ όλα αυτά, περιμένουμε να συμφωνήσετε μαζί μας ότι ο αθλητισμός σήμερα, στην ερασιτεχνική και στη μαζική του μορφή, καλύπτει εξίσου ουσιαστικές ανάγκες του πολίτη.
Η οικονομική κρίση, τα προβλήματα στη δουλειά μας, η ανεργία που έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια, μας έχουν κάνει καταθλιπτικούς και μίζερους. Όλο και πιο σπάνια βλέπεις χαμογελαστούς ανθρώπους δίπλα σου. Και όταν σκέφτεσαι το μέλλον του παιδιού σου, σχεδόν αυτόματα ψάχνεις σε ποια χώρα πρέπει να μεταναστεύσεις για να το σώσεις! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το να μπορέσεις να πας για δύο ώρες να τρέξεις, να ιδρώσεις, να ξεχαστείς, είναι πολύ σπουδαίο, διότι εκτός από τη σωματική σου υγεία, φροντίζεις την ψυχή σου και το μυαλό σου…
Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε, θα θέλαμε τη βοήθειά σας. Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά: Θα σας παρακαλέσουμε να έρθει ένα συνεργείο του δήμου και να βάλει μια λάμπα στον προβολέα του γηπέδου που είναι καμένος εδώ και δέκα μήνες. Και κάποια στιγμή ας βρουν ένα τρόπο να καλύψουν με λίγη άσφαλτο τη λακκούβα στο κέντρο, διότι κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος γυρνάει το πόδι του.
Η γειτονιά μας, κ. Δήμαρχε, έχει μια ομάδα που αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία. Τα παιδιά μας έχουν γραφτεί και γυμνάζονται στις ακαδημίες του συλλόγου. Στο μοναδικό κλειστό της περιοχής δεν υπάρχουν ελεύθερες ώρες για τους αρχάριους. Πολλές φορές δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και χώρος ούτε και στο ανοικτό γηπεδάκι, για να γυμναστούν τα μικρά παιδιά. Κι όμως, η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από σημεία που θα μπορούσαν με μικρό κόστος να διαμορφωθούν σε γήπεδα. Η πόλη έχει μεγάλη ανάγκη από μικρούς χώρους άθλησης σε κάθε γειτονιά.
Μια ιδέα που πρέπει να σκεφτείτε είναι να ανοίξουν τα προαύλια των σχολείων τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για να μπορούν τα παιδιά μας να παίξουν εκεί, να κάνουν προπόνηση. Οι αυλές των σχολείων θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον ρόλο που είχαν οι αλάνες πριν μας πνίξει το τσιμέντο.
Η γύρω περιοχή, κ. Δήμαρχε, έχει μόνο ένα κλειστό γυμναστήριο και πέντε ομάδες που «σκοτώνονται» για το ποια θα πρωτομπεί μέσα για να παίξει αγώνες και να κάνει προπόνηση. Αν δεν χτιστεί και άλλο κλειστό, τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης θα είναι μικρά. Εξίσου αναγκαίο, είναι να υπάρχει και κλειστό κολυμβητήριο. Αυτά τα δύο έργα, το γυμναστήριο και το κολυμβητήριο, πρέπει να βάλετε στόχο να τα έχετε ολοκληρώσει στη διάρκεια της θητείας σας.
Η συνένωση των δήμων θα δημιουργήσει θέμα διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανοικτών και κλειστών. Πώς και ποιος θα λύσει το πρόβλημα; Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε με τις ομάδες ή θα πάρετε αποφάσεις γι’ αυτές χωρίς να τις ρωτήσετε; Θα ασχοληθούν με τα θέματα του αθλητισμού άνθρωποι που έχουν σχέση με το χώρο και να δεν είναι απλά πολιτικοί; Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι το να διαχειριστούν τα αθλητικά ζητήματα παλαιοί αθλητές και προπονητές που να ξέρουν από μέσα τα προβλήματα και να αγαπούν τα σπορ;
Η συνεργασία του αθλητικού οργανισμού του δήμου με τα τοπικά σωματεία πρέπει να έχει ως βάση αντικειμενικά κριτήρια και όχι το αν είναι κολλητός σας ο πρόεδρος. Η  ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που με μικρά έσοδα προσφέρουν μεγάλο έργο, είναι επιβεβλημένη.
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις ομάδες μας, κ. Δήμαρχε;
1) Με οικονομική ενίσχυση ανάλογα με τις δυνατότητες του δήμου, τις προτεραιότητες που υπάρχουν, αλλά και το πόσα παιδιά έχει κάθε σωματείο στις υποδομές, πόσα αθλήματα καλλιεργεί, πόσους αγώνες δίνει και σε ποια κατηγορία.
2) Να βοηθήσετε με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου στη συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων.
3) Να αναλάβετε με τα δημοτικά μέσα τη μεταφορά των αθλουμένων όταν παίζουν εκτός έδρας, για να μην επιβαρύνονται με περισσότερα έξοδα τα σωματεία.
4) Να βοηθήσετε με δικές σας επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες στην εξασφάλιση χορηγιών για τα σωματεία.
5) Να διαδραματίσετε ρόλο στην εξεύρεση περισσοτέρων πηγών ενίσχυσης του σωματειακού αθλητισμού.
6) Να σταθείτε δίπλα στους παράγοντες των σωματείων και να τους δώσετε να καταλάβουν ότι είστε συμπαραστάτες στο έργο τους. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι πλέον να βρεθούν εθελοντές που να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους και πολλές φορές από το υστέρημά τους στους συνανθρώπους τους.
7) Γνωρίζετε, κ. Δήμαρχε, πόσο στενά είναι τα οικονομικά περιθώρια των σωματείων; Σήμερα οι ομάδες λαμβάνουν μηνιαίες συνδρομές από τους γονείς, για να πληρώσουν τους προπονητές και να  εξασφαλίσουν το απαραίτητο αθλητικό υλικό. Θα μπορούσατε να παίξετε ρόλο, ώστε να εργαστούν στις ομάδες εξειδικευμένοι προπονητές και γυμναστές, οι οποίοι θα κατευθύνουν τα παιδιά μας με σωστό και επιστημονικό τρόπο.
8) Ο χώρος του αθλητισμού, κ. Δήμαρχε, έχει καλά και κακά στοιχεία. Αν σε κάποια ομάδα της περιοχής μας εντοπίσετε κακούς παράγοντες με σκοτεινά κίνητρα, είναι χρέος σας να σώσετε τα παιδιά μας από τα νύχια τους. Με την ίδια λογική, περιμένουμε από εσάς να κάνετε ό,τι πρέπει για να σταματήσει το Δημόσιο να επιχορηγεί συλλόγους-σφραγίδες που παρουσιάζουν ως έδρα τον δήμο μας.
9) Περιμένουμε, κ. Δήμαρχε, βοήθεια από εσάς στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Για εσάς είναι απλό να μεσολαβήσετε, ώστε να έρθει το Σαββατοκύριακο ένας ποδοσφαιριστής ή ένας μπασκετμπολίστας από την Εθνική ομάδα, μια προσωπικότητα με κύρος, που θα μιλήσει στα παιδιά για το ντόπινγκ και τις καταστρεπτικές συνέπειές του.
10) Ελπίζουμε, κ. Δήμαρχε, να ανοίξετε τον φάκελο της βίας στα ομαδικά σπορ. Οι σύνδεσμοι των οπαδών που έχουν γραφεία στην πλατεία της γειτονιάς είναι απαγορευμένος χώρος ή μήπως μπορείτε να προσεγγίσετε αυτά τα παιδιά και να προσπαθήσετε να βρείτε μια άκρη μαζί τους; Το να ξυπνήσουμε ένα βράδυ από τη φασαρία που κάνουν τα τζάμια που σπάζουν είναι θέμα χρόνου. Φανταζόμαστε να είδατε τι έγινε πριν από μερικές ημέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια...
11) Πόσο δύσκολο είναι, κ. Δήμαρχε, να υπάρχει φύλαξη στους δημόσιους αθλητικούς χώρους, ώστε να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές;
12) Μπορεί ο δήμος να φροντίσει ώστε να υπάρχει γιατρός ή έστω ασθενοφόρο στο αθλητικό κέντρο της περιοχής τις ώρες αιχμής (τα απογεύματα και το Σαββατοκύριακα);
Κύριε Δήμαρχε, δεν ξέρουμε πόσα από αυτά που μας απασχολούν και σας ζητάμε να κάνετε, τα θεωρείτε κι εσείς σοβαρά. Σε τελική ανάλυση, όμως, το ενδιαφέρον σας είναι εκείνο που θέλουμε. Κι επειδή γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας μπορεί να μην είναι αρκετός, το σημείο-κλειδί για να γίνουν πράγματα είναι το πρόσωπο που θα επιλέξετε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Σας παρακαλούμε, μη βάλετε κάποιον που σας χαϊδεύει τα αυτιά και νομίζει ότι ξέρει τα αθλητικά επειδή βλέπει μπάλα στην τηλεόραση. Δώστε το χρίσμα σε άτομα που έχουν ώρες πτήσης στον χώρο, που αγαπούν τα σπορ και έτσι θα γίνει πιο εύκολη και η δική σας αλλά και η δική μας ζωή… Μην ξεχνάς ότι βγήκες δήμαρχος παρά το ότι μόνο τρεις από τους δέκα σε έχουμε ψηφίσει. Είναι και στο δικό σου χέρι σου το να πάμε να ψηφίσουμε περισσότεροι από πέντε στις επόμενες εκλογές…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ(Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ένθερμος φίλαθλος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης) είπε:

"Μπάσκετ δίχως κόσμο και συνθήματα είναι σαν ταινία χωρίς ήχο. Μπάσκετ, εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέαμα εντός παρκέ. Δεν είναι μόνο η νίκη, δεν είναι τα καλάθια. Μπάσκετ σημαίνει πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα . Μπάσκετ είναι το δάκρυ της χαράς, της συγκίνησης, ακόμα και της λύπης. Ας ευχηθούμε να ζήσουμε ξανά ανάλογες ατμόσφαιρες, όπως αυτή που δημιούργησαν χθες οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, στηρίζοντας με κόσμιο τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σ’αυτό που επιζητούμε όλοι για να πάρει το άθλημα την ώθηση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…".

"Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να "ψηθούν". Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο".
Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Χαμογελαστε....Κανει Καλο!!!

ΤΙΤΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ετικέτες

Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (35) Α.Ε.Κ (1) Α.Σ.Ε.Α.Δ (1) Α1 (1) Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) Α2 ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ (1) ΑΓΓΕΛΟΥ (2) ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ (3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (32) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (2) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (7) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (1) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (17) Ακαδημιες Μπασκετ (24) ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (11) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (35) ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (5) ΑΠΕΡΓΙΑ (1) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (1) ΑΠΟΨΕΙΣ (8) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (2) ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (4) ΑΡΗΣ (2) ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (36) Αρθρα (6) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ (1) ΒΕΛΒΕΝΤΟ (5) ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (1) ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΒΟΛΕΪ ΜΠΟΛ (2) Γ.Σ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (1) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1) ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (1) ΓΝΩΜΕΣ (6) ΓΟΝΕΙΣ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (1) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1) Δ.Α.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΔΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1) ΔΗΜΑΣ ΤΑΣΟΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (10) Διατροφή Αθλητών Μπάσκετ (7) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (1) ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (5) ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3) Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (4) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (20) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (5) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Θ (4) Ε.Ο.Κ (26) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ (14) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ (32) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (5) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (40) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (9) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΣΡΙΣΤΕΣ (1) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ (1) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (1) ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (4) ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (5) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (11) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (18) ΕΥΧΕΣ (1) ΕΦΗΒΟΙ (7) ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΗ (9) ΕUROC (1) ΖΙΑΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (1) ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9) ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (9) ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ (3) ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (1) ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (1) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Κ.Α.Ε (1) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (1) ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1) ΚΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (13) ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1) ΚΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2) ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (2) ΚΟΖΑΝΗ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (4) ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2) ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (2) ΛΑΣΣΑΝΗΣ (3) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ (5) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (12) ΜΑΡΟΥΣΙ (1) ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (1) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (4) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (9) ΜΙΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (5) ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (1) ΜΠΑΣΚΕΤ (30) ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ (1) ΜΠΙΕΛΑ (1) ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (1) ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1) ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (5) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ (1) ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2) ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) Ο.Δ.Κ.Ε (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1) Π.Α.Ο.Κ (5) Π.Σ.Α.Κ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (23) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Tae Kwon Do (2) ΠΑΙΔΕΣ (17) ΠΑΙΔΕΣ ΑΡΗ (4) ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΠΑΙΔIA (2) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4) ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (6) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (25) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (46) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων (10) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (2) ΠΑΟΚ (3) ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (4) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ (1) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΠΑΣΧΑ (1) ΠΕΡΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (1) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (3) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (14) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (4) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (46) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP (3) ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΧΙΑΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (7) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ (12) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ (17) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (13) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (14) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Ο.Κ (7) ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) Σ.Ε.Π.Κ (4) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (1) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) ΣΚΟΠΙΑ (2) ΣΟΡΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΣΟΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ (3) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2) ΣτΕ (1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ (1) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2) ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (7) ΤΑΛΕΝΤΑ (1) ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1) ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΙΛΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ (13) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (2) Το μπάσκετ απο το Α έως το Ω (14) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (5) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (1) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (4) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (19) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ (1) ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΕΣ (17) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3) ΧΙΟΥΜΟΡ (5) ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ (1) CAMP ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (12) CAMP BASKETBALL (11) EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) EUROCUP (2) EVENT BASKETBALL (1) FIBA (2) FIBA EUROPE (2) FINAL SIX (10) NBA (6) OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) PLAY OFF (2)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

on-line

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Η λιστα ιστολογιων μου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

QoolSoft Greeklish 2 Greek Converter