ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

NBA

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι σχολικοί αγώνες θα συνεχιστούν, δήλωσε στην Βουλή η Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών για το μέλλον του σχολικού αθλητισμού..Το ζήτημα του σχολικού αθλητισμού θα είναι από μόνο του μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για την επόμενη χρονιά ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
Παράλληλα επέκρινε το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις όλος ο σχεδιασμός από την οικογένεια, γίνεται στη λογική του να επιλέξει το παιδί πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχουν ειδικά κίνητρα για τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι «έχουμε φαινόμενα ντόπινγκ στο σχολικό αθλητισμό».

 Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Κυρία Υπουργέ, η απόφασή σας για αναστολή ή κατάργηση –πρέπει να το διευκρινίσετε- των σχολικών πρωταθλημάτων είναι ένα ακόμα πλήγμα στη νεολαία. Την απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τα οφέλη της σωματικής άσκησης, που αφορά κατά κύριο λόγο τη θωράκιση της υγείας της, αλλά και τη προσωπικότητά της.
Εντάσσεται στη συνολική επίθεση που δέχεται το δικαίωμα της νεολαίας στη σωματική άσκηση. Ακολουθεί όλες τις περικοπές συνολικά στο χώρο του αθλητισμού, δηλαδή χρηματοδότηση αθλημάτων, κατηγοριοποίηση αθλημάτων, διακοπή προγραμμάτων ανάπτυξης, περιορισμό προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περικοπές στα εθνικά αθλητικά κέντρα, στα κολυμβητήρια που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του κόστους στην πλάτη των εργαζομένων μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Υπάρχουν και ορισμένες ακραίες, θα έλεγα, αποφάσεις, όπως για παράδειγμα η τελευταία, δηλαδή το να αποσύρονται τα οχήματα του ΕΚΑΒ και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό από τους αθλητικούς χώρους και αν συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός, θα ερχόμαστε εδώ να βγάζουμε δακρύβρεχτους λόγους.
Επίσης, θεωρούμε ότι είναι πολύ σαθρό το αιτιολογικό σας ότι αναστέλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα, επειδή υπάρχουν ανταλλάγματα. Γνωρίζετε ότι εμείς από θέση αρχής είμαστε ενάντια στα υλικά ανταλλάγματα και στα υλικά κίνητρα, ιδιαίτερα όσον αφορά το σχολικό αθλητισμό, αλλά μπορείτε πάρα πολύ καλά να καταργήσετε τα υλικά κίνητρα και τα ανταλλάγματα και να ενισχύσετε και με γυμναστές και με επιστημονικό δυναμικό και με χρηματοδότηση την πραγματοποίηση σχολικών πρωταθλημάτων.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον κ. Πρωτούλη.
Παρακαλείται η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου να απαντήσει στον ερωτώντα Βουλευτή.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων):Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Όπως έχει απαντήσει και η αρμόδια Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου –έχει δώσει λεπτομερή στοιχεία- είναι προφανές –και το λέω κατηγορηματικά- ότι οι σχολικοί αγώνες θα συνεχιστούν. Υπήρξε ένα πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει να κάνει με τον τρόπο εκτέλεσης του προϋπολογισμού φέτος. Υπήρχαν συσσωρευμένα χρέη για τους σχολικούς αγώνες από προηγούμενες χρονιές, τα οποία έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα. Έγινε ήδη συνάντηση της Υφυπουργού και των υπηρεσιών του Υπουργείου με όλες τις ομοσπονδίες, ώστε σε συνεργασία να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα σχολικά πρωταθλήματα.
Όμως, το πιο σημαντικό, κύριε συνάδελφε, είναι ότι συμφωνούμε όλοι πως χρειάζεται μια επανεξέταση του σχεδιασμού για το σχολικό αθλητισμό. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στην πολιτική της φυσικής αγωγής, η οποία είναι προτεραιότητα.
Αυτό το αποδείξαμε με το φετινό πρόγραμμα που γίνεται πιλοτικά σε οκτακόσια σχολεία, τα οποία είναι το 30% των μαθητών, όπου έχουμε αύξηση των ωρών της φυσικής αγωγής. Πραγματικά, η φυσική αγωγή είναι μια προτεραιότητα όπως και ο συνδυασμός της και με πολιτικές αγωγής υγείας και διατροφής.
Δεύτερον, χρειάζεται να οργανώσουμε την υποστήριξη των παιδιών με ιδιαίτερες δυνατότητες, με τρόπο που να μπορούν να παρακολουθούν και τα μαθήματά τους.
Θέλω, λοιπόν, να σας πω ότι η όλη πολιτική του σχολικού αθλητισμού είναι ένα θέμα που θα μπει σε διαβούλευση, να δούμε ξανά τους στόχους που αφορούν το σύνολο των παιδιών και όχι συγκεκριμένα παιδιά, να μπορούν με τρόπους οι οποίοι είναι εφικτοί μέσα στην οικονομική κατάσταση που έχουμε σήμερα να έχουμε πολιτικές διευκόλυνσης των προικισμένων παιδιών και βεβαίως να δούμε τη συνεργασία στη νέα πλέον διοικητική διαίρεση της χώρας με τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή χρήση των αθλητικών χώρων.
Σήμερα πολλοί από τους αθλητικούς χώρους που είναι δημοτικοί ή δημόσιοι δεν χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα από το σχολικό αθλητισμό, αλλά πολλές φορές από τον επαγγελματικό αθλητισμό και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που πρέπει συνολικά να μπουν σε συζήτηση.
Όπως έχουμε δηλώσει και το θέμα του σχολικού αθλητισμού ενταγμένο μέσα στην πολιτική για το νέο σχολείο θα είναι από μόνο του μια μεγάλη δημόσια συζήτηση για την επόμενη χρονιά.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε την Υπουργό κα Διαμαντοπούλου.
Παρακαλείται να λάβει το λόγο ο κ. Πρωτούλης για να δευτερολογήσει.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Κυρία Υπουργέ, εμείς προτείνουμε τη χορήγηση δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή. Είμαστε ενάντια στην επιχειρηματικοποίηση και του σχολικού αθλητισμού. Το επισημαίνουμε γιατί οι γενικές διακηρύξεις δεν διασφαλίζουν τίποτα επ’ αυτού.
Χρειάζεται, λοιπόν, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στο σχολείο, διορισμός καθηγητών φυσικής αγωγής και ιδιαίτερο βάρος να δοθεί και στην υγεία των μαθητών-αθλητών με τη φροντίδα του κράτους, την καθιέρωση κάρτα υγείας από το Ε.Σ.Υ. και με ανά τρίμηνο εξειδικευμένες εξετάσεις δωρεάν για όλους τους μαθητές.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά –το έχουμε αναφέρει και με τη μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου- τι ποσά πληρώνουν και τι ταλαιπωρία τραβάνε οι γονείς στην αρχή κάθε χρονιάς, για να εξασφαλίσουν αυτό το περιβόητο χαρτί από το γιατρό που εγκρίνει ότι το παιδί τους μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα της γυμναστικής ή και αθλητικές δραστηριότητες μέσα στο σχολείο.
Γνωρίζετε και εσείς γιατί έχετε διατελέσει και σε επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι υπάρχει και έκθεση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βασιζόμενη σε ερευνητικά δεδομένα που διατύπωσε προβλήματα που υπάρχουν συνολικά στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με τη φυσική αγωγή, όπως η περιθωριοποιημένη σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.
Τα τελευταία χρόνια ο χρόνος που αφιερώνεται στη φυσική αγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί σταδιακά. Από το 2002 μειώθηκε από τα 121 λεπτά στα 109 λεπτά εβδομαδιαίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, από τα 117 λεπτά στα 101 λεπτά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η έρευνα συνιστά σωματική άσκηση για τα παιδιά και τους εφήβους διάρκειας 60 λεπτών ημερησίως.
Ας μην αναφέρουμε και τα στοιχεία για τη χώρα μας. Η φυσική αγωγή στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης είναι εξοβελισμένη. Δεν υπάρχει δηλαδή φυσική αγωγή στο χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης.
Έχουμε υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας. Είμαστε πρωταθλητές συνολικά στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό δημιουργεί τραγικές συνέπειες και για την υγεία και για τη διάπλαση της προσωπικότητας. Ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές που επήλθαν στο εκπαιδευτικό σύστημα από το νόμο του Αρσένη το 1998, η κατάσταση είναι πραγματικά δραματική σ’ αυτό τον τομέα. Τα παιδιά κάθονται όλη την ημέρα σε μια καρέκλα, από το σχολείο στο φροντιστήριο και ξανά πίσω, και η σωματική άσκηση δεν υπάρχει. Αυτό είναι πολυτέλεια για λίγους. Οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να αναπτυχθούν αρμονικά, βάζουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη για να ακολουθήσουν αυτά ένα άθλημα, ένα σπορ.
Τελειώνω με το εξής. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι από λόγους αρχής είμαστε αντίθετοι στην πριμοδότηση υλικών προνομίων -κι αυτό γιατί ο εμπορευματοποιημένος αθλητισμός τάζει στους νέους χρήματα και κοινωνική καταξίωση- όπως, για παράδειγμα, είναι και το προνόμιο της εισαγωγής στα ΑΕΙ και  τα ΤΕΙ. Διαστρεβλώνεται έτσι το νόημα της σωματικής αγωγής, που έχει να κάνει με την ανιδιοτέλεια, και βέβαια δεν είναι και λίγα τα κρούσματα μαθητικού ντόπινγκ, που προδίδουν ότι υπάρχει και κάτι το αρρωστημένο σ’ αυτή την υπόθεση, γιατί οι οικογένειες μέσω και αυτής της διάκρισης κάνουν τα πάντα για να διακριθεί το παιδί, τα πάντα για την κοινωνική του καταξίωση, την επαγγελματική του σταδιοδρομία ή πολύ περισσότερο και για μια θέση στο πανεπιστήμιο.
Επαναλαμβάνω, αν και μπορεί να μην είναι αρεστό, ότι εμείς θεωρούμε πως τα υλικά κίνητρα στο σχολικό αθλητισμό πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε το συνάδελφο κ. Πρωτούλη.
Το λόγο έχει η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων):Κύριε συνάδελφε, θα συμφωνήσω σε πολλά απ’ αυτά που είπατε. Έχετε δίκιο, γι’ αυτό και τόνισα την ανάγκη να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό του σχολικού αθλητισμού. Σε πολλές περιπτώσεις όλος ο σχεδιασμός, πολλές φορές και από την οικογένεια, γίνεται στη λογική του να επιλέξει το παιδί πρωτάθλημα, ώστε να υπάρχουν ειδικά κίνητρα για τις εισαγωγικές εξετάσεις.
Αυτό δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού. Γι’ αυτό και όλη αυτή η συζήτηση θα επανέλθει, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν και περιπτώσεις όπου πραγματικά θα πρέπει σε αθλητές μας και παιδιά, τα οποία είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα, να δίνεται η δυνατότητα και να μπορεί η Πολιτεία να τους βοηθά, ώστε να έχουν τις επιδόσεις τις οποίες χρειαζόμαστε βεβαίως και ως χώρα.
Θα ήθελα όμως να τελειώσω μ’ αυτό που ξεκινήσατε. Είπατε ότι πρέπει να δίνονται δωρεάν μια σειρά από πράγματα που αφορούν και τις υποδομές και τις υπηρεσίες στο χώρο του αθλητισμού. Κύριε συνάδελφε, δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν. Κάποιοι πληρώνουν. Οι γυμναστές δεν δουλεύουν δωρεάν. Πληρώνονται. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν πολύ μεγάλο κόστος και για την κατασκευή τους και για τη λειτουργία τους. Η μεταφορά δεν είναι δωρεάν. Πληρώνεται. Και πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Σήμερα, λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτά τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και το ποσό που έχουμε να μπορέσει να δώσει το κυρίαρχο. Ποιο είναι το βασικό και κυρίαρχο στον σχολικό αθλητισμό; Μαζική άθληση των παιδιών, με τους καλύτερους όρους, με αξίες και με αρχές. Είναι απαράδεκτο το να έχουμε φαινόμενα ντόπινγκ στο σχολικό αθλητισμό -αυτό νομίζω ότι ως χώρα δεν μπορούμε να το αντέξουμε- που σημαίνει ότι υπάρχει μία κουλτούρα η οποία ξεκινάει από τα 12, 13, 14; Είναι μεμονωμένα κρούσματα, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά.
Επομένως, πρέπει να επιδιωχθεί η σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με  συγκεκριμένες αξίες και η χρησιμοποίηση των υπαρχόντων πόρων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Και επειδή πολλά απ’ αυτά που είπατε και για το θέμα του πιστοποιητικού των παιδιών και για τον τρόπο που οργανώνεται η φυσική άσκηση στα σχολεία, και στα δημοτικά και στα γυμνάσια, είναι σωστά, πιστεύω ότι θα συμμετάσχετε σ’ αυτή τη διαβούλευση που ξεκινάει με πολύ δημιουργικό τρόπο.


http://fokidaedu.blogspot.com/2011/02/blog-post_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ(Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ένθερμος φίλαθλος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης) είπε:

"Μπάσκετ δίχως κόσμο και συνθήματα είναι σαν ταινία χωρίς ήχο. Μπάσκετ, εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέαμα εντός παρκέ. Δεν είναι μόνο η νίκη, δεν είναι τα καλάθια. Μπάσκετ σημαίνει πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα . Μπάσκετ είναι το δάκρυ της χαράς, της συγκίνησης, ακόμα και της λύπης. Ας ευχηθούμε να ζήσουμε ξανά ανάλογες ατμόσφαιρες, όπως αυτή που δημιούργησαν χθες οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, στηρίζοντας με κόσμιο τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σ’αυτό που επιζητούμε όλοι για να πάρει το άθλημα την ώθηση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…".

"Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να "ψηθούν". Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο".
Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Χαμογελαστε....Κανει Καλο!!!

ΤΙΤΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ετικέτες

Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (35) Α.Ε.Κ (1) Α.Σ.Ε.Α.Δ (1) Α1 (1) Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) Α2 ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ (1) ΑΓΓΕΛΟΥ (2) ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ (3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (32) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (2) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (7) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (1) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (17) Ακαδημιες Μπασκετ (24) ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (11) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (35) ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (5) ΑΠΕΡΓΙΑ (1) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (1) ΑΠΟΨΕΙΣ (8) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (2) ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (4) ΑΡΗΣ (2) ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (36) Αρθρα (6) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ (1) ΒΕΛΒΕΝΤΟ (5) ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (1) ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΒΟΛΕΪ ΜΠΟΛ (2) Γ.Σ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (1) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1) ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (1) ΓΝΩΜΕΣ (6) ΓΟΝΕΙΣ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (1) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1) Δ.Α.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΔΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1) ΔΗΜΑΣ ΤΑΣΟΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (10) Διατροφή Αθλητών Μπάσκετ (7) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (1) ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (5) ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3) Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (4) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (20) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (5) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Θ (4) Ε.Ο.Κ (26) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ (14) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ (32) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (5) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (40) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (9) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΣΡΙΣΤΕΣ (1) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ (1) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (1) ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (4) ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (5) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (11) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (18) ΕΥΧΕΣ (1) ΕΦΗΒΟΙ (7) ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΗ (9) ΕUROC (1) ΖΙΑΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (1) ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9) ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (9) ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ (3) ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (1) ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (1) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Κ.Α.Ε (1) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (1) ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1) ΚΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (13) ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1) ΚΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2) ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (2) ΚΟΖΑΝΗ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (4) ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2) ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (2) ΛΑΣΣΑΝΗΣ (3) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ (5) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (12) ΜΑΡΟΥΣΙ (1) ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (1) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (4) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (9) ΜΙΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (5) ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (1) ΜΠΑΣΚΕΤ (30) ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ (1) ΜΠΙΕΛΑ (1) ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (1) ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1) ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (5) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ (1) ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2) ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) Ο.Δ.Κ.Ε (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1) Π.Α.Ο.Κ (5) Π.Σ.Α.Κ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (23) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Tae Kwon Do (2) ΠΑΙΔΕΣ (17) ΠΑΙΔΕΣ ΑΡΗ (4) ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΠΑΙΔIA (2) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4) ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (6) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (25) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (46) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων (10) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (2) ΠΑΟΚ (3) ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (4) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ (1) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΠΑΣΧΑ (1) ΠΕΡΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (1) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (3) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (14) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (4) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (46) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP (3) ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΧΙΑΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (7) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ (12) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ (17) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (13) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (14) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Ο.Κ (7) ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) Σ.Ε.Π.Κ (4) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (1) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) ΣΚΟΠΙΑ (2) ΣΟΡΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΣΟΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ (3) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2) ΣτΕ (1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ (1) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2) ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (7) ΤΑΛΕΝΤΑ (1) ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1) ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΙΛΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ (13) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (2) Το μπάσκετ απο το Α έως το Ω (14) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (5) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (1) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (4) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (19) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ (1) ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΕΣ (17) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3) ΧΙΟΥΜΟΡ (5) ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ (1) CAMP ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (12) CAMP BASKETBALL (11) EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) EUROCUP (2) EVENT BASKETBALL (1) FIBA (2) FIBA EUROPE (2) FINAL SIX (10) NBA (6) OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) PLAY OFF (2)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

on-line

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Η λιστα ιστολογιων μου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

QoolSoft Greeklish 2 Greek Converter