ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

NBA

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

"Οι υποδομές Μπάσκετ στην Κρήτη" ή "Πώς χτίζονται οι ομάδες". Αρθρο του Προπονητή του Γ.Σ "ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ" Ηρακλείου κ. Γιώργου Μακράκη.

Θα μπορούσε αυτή η επιστολή να είχε τίτλο: "Οι υποδομές Μπάσκετ στην Κρήτη." ή "Πώς χτίζονται οι ομάδες.", αλλά δεν έχει σημασία. Θα ήθελα με αυτήν την επιστολή, έχοντας διπλή ιδιότητα αυτή του απλού φιλάθλου και του προπονητή, να εκφράσω κάποιες απόψεις με αφορμή την κατάκτηση των πρωταθλημάτων Παίδων και Εφήβων από την ομάδα μας τον Εργοτέλη.

Καταρχήν θα ήθελα να δώσω πολλά - πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις δύο ομάδες (παίδων, εφήβων), στον προπονητή Αλέξη Χριστοδούλου και στους ανθρώπους που ήταν κοντά στα παιδιά (εφόρους Σκάνδαλο Νώντα & Καραπιδάκη Ανδρέα) όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Ολη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 4 χρόνια με ένα group παιδιών, τον Αλέξη και κάποιους ανθρώπους (Τζανάκης, Σκάνδαλος, Σπανού) με ένα προπονητικό σχεδιασμό και την αγάπη και το μεράκι  ανθρώπων που μας έδειξαν ότι οι ομάδες χτίζονται σε βάθος με παίκτες και προπονητές που είναι χρόνια μαζί, με υπομονή και προγραμματισμό (λέξεις που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό μας).

Και επειδή σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει σημασία αν παίρνεις πρωταθλήματα θα ήθελα να μείνουμε σε τρία πράγματα: α)στον προπονητικό σχεδιασμό για να αναδειχθούν παίκτες β)στην προσέλκυση παιδιών στο μπάσκετ και στον αθλητισμό και πώς μια επιτυχία μπορεί να τα κρατήσει σ'αυτό το χώρο και γ)τη φιλοσοφία που έχει κάθε σωματείο.

Στο παρελθόν το Κρητικό Μπάσκετ είχε κάποιες επιτυχίες: 1)κατάκτηση 3ης θέσης της ΓΕΗ  στο Πανελλήνιο Εφηβικό Πρωτάθλημα 2)κατάκτηση 4ης θέσης του Εργοτέλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1987 (το τελευταίο Παγκρήτιο Εφηβικό πρωτάθλημα του Εργοτέλη - είχα την τιμή να είμαι μέλος της ομάδας που έπαιρνε 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα Εφήβων στην Κρήτη) 3)κατάκτηση 4ης θέσης του Ηράκλειο Ο.Α.Α στο Πανελλήνιο Εφηβικό Πρωτάθλημα (1989) 4)πρόκριση στα τελικά της Παιδικής ομάδας του Ηράκλειο Ο.Α.Α. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (τότε ήταν 2 όμιλοι των 4 και το Ηράκλειο έχασε την πρόκριση του στον ένα ημιτελικό στην ισοβαθμία έχοντας αντιπάλους το ζευγάρι ΑΜΥΝΤΑ-ΑΡΗ, για πρώτη φορά σε τελική φάση έχει χάσει ομάδα της Αθήνας από ομάδα της Κρήτης). 5)άλλες παρουσίες σε τελικά Παίδων & Εφήβων, αν θυμάμαι καλά, είχαν στο παρελθόν το Αρκάδι και ο Ο.Φ.Η. Ας με συγχωρήσουν κάποιοι αν ξέχασα κάποια ομάδα.

Ολες σχεδόν αυτές οι επιτυχίες είχαν ένα κοινό σημείο: προήλθαν από μια προσπάθεια μιας καλής φουρνιάς παιδιών και το μεράκι κάποιων προπονητών. Τα περισσότερα παιδιά από αυτά αποτέλεσαν κορμό ομάδων ανδρών στο μέλλον. Αυτό δείχνει κάτι. Αν ασχοληθείς με τα παιδιά βάσει προπονητικού προγράμματος, με στόχο δηλαδή, μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Το θέμα όμως είναι αν αυτό γίνεται σύμφωνα με κάποια φιλοσοφία που έχει το σωματείο και με σωστή οργάνωση και υπομονή. Αρα το σωματείο είναι αυτό που καθορίζει την φιλοσοφία και ο προπονητής είναι αυτός που με το προπονητικό πρόγραμμα και την μεθοδικότητα θα δουλέψει για να εκπληρώσει τους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου (σύμφωνα με τη φιλοσοφία του).
Ας αποφασίσουν λοιπόν τι φιλοσοφία έχουν τα σωματεία και εμείς οι προπονητές ας δουλέψουμε σκληρά γιατί παιδιά υπάρχουν πάντα, είτε είναι ψηλά, είτε κοντά, και μόνο εμείς μπορούμε να τα βοηθήσουμε για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουμε τις επόμενες φουρνιές αθλητών. Βέβαια μπορεί τα σωματεία και οι προπονητές να δουλέψουν στη σωστή κατεύθυνση αλλά, αν και τα παιδιά δεν έχουν στόχο, διάθεση και φιλοδοξία, δεν είναι δυνατόν να έρθουν αποτελέσματα.

Εκτός απ' την "φουρνιά" του Εργοτέλη υπάρχουν και σε πολλά άλλα σωματεία και παιδιά μικρότερης ηλικίας με ταλέντο που μπορούν ν' αποτελέσουν την επόμενη γενιά μπασκετμπολιστών στην Κρήτη.
Φαίνεται τα τελευταία 2-3 χρόνια τα σωματεία της Κρήτης να κάνουν στροφή στη δουλειά στις υπαδομές.
Χρειάζεται, όμως, μακροχρόνιος προγραμματισμός και οργάνωση, εμπιστοσύνη σε καταρτισμένους προπονητές και υπομονή για να έρθουν τ'αποτελέσματα.

Ας δούμε όμως τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Κρητικό Μπάσκετ.
Από τη μια υπάρχει η βιτρίνα(3 ομάδες: ΑΓΟΡ, ΟΦΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ διεκδικούν άνοδο σε εθνικές κατηγορίες, 1 ομάδα: ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ παλεύει για τη σωτηρία στη Γ' Εθνική και 1 ομάδα θ'ανέβει από την ΕΚΑΣΚ στη Γ').
Ιδανική χρονιά θα έλεγε κάποιος. Οπως όμως και στο ελληνικό μπάσκετ από βιτρίνα πάμε καλά (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ).
Τι γίνεται πιο κάτω είναι το θέμα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει παραγωγή νέων παικτών. Στην Α'ΕΚΑΣΚ αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 10 ομάδες (110-120 αθλητές από τους οποίους περίπου 10-12 παιδοέφηβοι και 10 κάτω των 21). Τα νούμερα είναι τραγικά. Το εφηβικό πρωτάθλημα το κέρδισε ο Εργοτέλης με 5 εφήβους στη σύνθεσή του. Επίσης τραγικό. Από την άλλη υπάρχουν αρκετά παιδιά στις υποδομές των ομάδων. Κακά τα ψέμματα στη δεκαετία του '90 ζήσαμε την κυριαρχία του μπάσκετ στις μικρές ηλικίες, τώρα υπάρχει κάτι το αντίστοιχο προς το ποδόσφαιρο.

Το επίπεδο της δουλειάς στις υποδομές φαίνεται να είναι καλό σε κάποιες και σε άλλες όχι και τόσο. Ας πούμε ότι τα σωματεία αναγκαστικά θα κάνουν στροφή στις υποδομές για να δημιουργήσουν νέους μπασκετμπολίστες. Οι προπονητές είναι αυτοί που πρέπει να προσελκύσουν τα παιδιά και να τα κρατήσουν στο άθλημα. Οταν έρχεται ένα group παιδιών στα χέρια μας πρέπει να τ'αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
Είναι έγκλημα να διώξουμε ένα παιδί για οποιονδήποτε λόγο. Προσπαθείς να υπάρχει ανταγωνισμός χωρίς απογοήτευση. Δεν βάζουμε ποτέ παιδιά διαφορετικών ταχυτήτων στο ίδιο group. Πρέπει οι προπονητές των υποδομών να βγάλουν από πρότυπο τους τον προπονητή των ανδρικών ομάδων. Πρέπει μέσω του παιχνιδιού να διδαχθούν τα παιδιά τα βασικά. Θα υπάρξουν και παιδιά που δε θα γίνουν αθλητές, αλλά που πρέπει να μείνουν στο άθλημα σε άλλο πόστο (προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι). Οποιαδήποτε συμπεριφορά προπονητών (βρίσιμο, προσβολή, ειρωνεία) δε συνάδει με τον πολιτισμό μας είναι απαράδεκτη. Αρα οι προπονητές με τη σκληρή δουλειά και την αγάπη τους για το άθλημα πρέπει να είναι οι μπροστάρηδες.

Στις υποδομές εκτός από το σημαντικό ρόλο του προπονητή θετικό ρόλο παίζουν και οι γονείς, αρκεί να μην μπλέκονται οι ρόλοι. Δεν συμφωνώ με την απομάκρυνση των γονέων από το χώρο. Ο θετικός ρόλος μπορεί να κινηθεί σε επίπεδο διοίκησης και παροχής κάθε είδους βοήθειας στο παιδί(συνέπεια,υπευθυνότητα,ψυχολογική υποστήριξη) και στον προπονητή. Συνήθως οι γονείς νομίζοντας ότι αδικούνται τα παιδιά τους μπαίνουν στα "χωράφια" των προπονητών, δίνοντας τους λάθος συμβουλές κλονίζοντας έτσι τη μεταξύ τους σχέση αλλά και τη σχέση τους με την υπόλοιπη ομάδα. Το κυριότερο όμως είναι πως χάνουν το ρόλο τους ως γονείς. Γνωρίζουμε όλοι επεισόδια στην κερκίδα με πρωταγωνιστές γονείς. Χρειάζεται σωστή συνεργασία. Αν το σωματείο έχει ξεκάθαρους στόχους, ενημερώνει και εκπαιδεύει συχνά τους γονείς και οριοθετεί και ξεκαθαρίζει τους ρόλους, τότε ο ρόλος του γονέα μπορεί να είναι θετικός και να εμπιστευτεί τον προπονητή όπως εμπιστεύεται το δάσκαλο στο σχολείο και δεν παρεμβαίνει στο έργο του.

Η περιοχή της Κρήτης γεωγραφικά είναι ξεκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν υπάρχουν πολλές παραστάσεις. Το βιοτικό επίπεδο είναι σχετικά υψηλό. Αθλητική κουλτούρα δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Ετσι τα παιδιά μαζί με τις προκλήσεις της εποχής (TV - internet) δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τον αθλητισμό και το μπάσκετ (μετά βέβαια από την οικογένεια και το σχολείο). Ελεύθερη ώρα υπάρχει (μύθος όπως και η αιτία του εκπαιδευτικού προγράμματος). Χρειάζεται λοιπόν να τα ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ και μ'ένα σωστό πρόγραμμα να τα κρατήσουμε σ'αυτό. Θα βοηθήσουν βέβαια και οι επιτυχίες των ανδρικών ομάδων γιατί η επιτυχία φέρνει πάντα διάθεση για συμμετοχή.

Τέλος ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Κρήτη είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις που μένουν "κλειστές". Δεν ξέρω γιατί φτιάχτηκαν, δεν ξέρω ποιοι έδωσαν την εντολή να φτιαχτούν, δεν ξέρω γιατί παραδόθηκαν για επιλεκτική χρήση, δεν ξέρω πώς θα συντηρηθούν.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΜΑΣ!


ΥΓ1.
"Η νίκη είναι σημαντικός στόχος γιατί φέρνει διάθεση. Η νίκη με οποιοδήποτε κόστος είναι ηλιθιότητα".
(Ν. Γεωργιάδης - Αθλητικός Ψυχολόγος)

ΥΓ2.
Σχετικά με την κρίση και τις οικονομικές λύσεις για τον αθλητισμό: "Αν δεν μπορείς ν'ανοίξεις το φως, τράβα την κουρτίνα".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ 
ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ Γ.Σ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ(Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ένθερμος φίλαθλος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης) είπε:

"Μπάσκετ δίχως κόσμο και συνθήματα είναι σαν ταινία χωρίς ήχο. Μπάσκετ, εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέαμα εντός παρκέ. Δεν είναι μόνο η νίκη, δεν είναι τα καλάθια. Μπάσκετ σημαίνει πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα . Μπάσκετ είναι το δάκρυ της χαράς, της συγκίνησης, ακόμα και της λύπης. Ας ευχηθούμε να ζήσουμε ξανά ανάλογες ατμόσφαιρες, όπως αυτή που δημιούργησαν χθες οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, στηρίζοντας με κόσμιο τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σ’αυτό που επιζητούμε όλοι για να πάρει το άθλημα την ώθηση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…".

"Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να "ψηθούν". Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο".
Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Χαμογελαστε....Κανει Καλο!!!

ΤΙΤΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ετικέτες

Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (35) Α.Ε.Κ (1) Α.Σ.Ε.Α.Δ (1) Α1 (1) Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) Α2 ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ (1) ΑΓΓΕΛΟΥ (2) ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ (3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (32) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (2) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (7) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (1) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (17) Ακαδημιες Μπασκετ (24) ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (11) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (35) ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (5) ΑΠΕΡΓΙΑ (1) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (1) ΑΠΟΨΕΙΣ (8) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (2) ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (4) ΑΡΗΣ (2) ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (36) Αρθρα (6) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ (1) ΒΕΛΒΕΝΤΟ (5) ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (1) ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΒΟΛΕΪ ΜΠΟΛ (2) Γ.Σ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (1) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1) ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (1) ΓΝΩΜΕΣ (6) ΓΟΝΕΙΣ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (1) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1) Δ.Α.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΔΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1) ΔΗΜΑΣ ΤΑΣΟΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (10) Διατροφή Αθλητών Μπάσκετ (7) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (1) ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (5) ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3) Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (4) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (20) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (5) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Θ (4) Ε.Ο.Κ (26) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ (14) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ (32) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (5) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (40) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (9) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΣΡΙΣΤΕΣ (1) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ (1) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (1) ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (4) ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (5) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (11) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (18) ΕΥΧΕΣ (1) ΕΦΗΒΟΙ (7) ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΗ (9) ΕUROC (1) ΖΙΑΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (1) ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9) ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (9) ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ (3) ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (1) ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (1) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Κ.Α.Ε (1) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (1) ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1) ΚΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (13) ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1) ΚΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2) ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (2) ΚΟΖΑΝΗ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (4) ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2) ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (2) ΛΑΣΣΑΝΗΣ (3) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ (5) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (12) ΜΑΡΟΥΣΙ (1) ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (1) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (4) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (9) ΜΙΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (5) ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (1) ΜΠΑΣΚΕΤ (30) ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ (1) ΜΠΙΕΛΑ (1) ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (1) ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1) ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (5) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ (1) ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2) ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) Ο.Δ.Κ.Ε (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1) Π.Α.Ο.Κ (5) Π.Σ.Α.Κ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (23) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Tae Kwon Do (2) ΠΑΙΔΕΣ (17) ΠΑΙΔΕΣ ΑΡΗ (4) ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΠΑΙΔIA (2) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4) ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (6) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (25) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (46) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων (10) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (2) ΠΑΟΚ (3) ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (4) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ (1) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΠΑΣΧΑ (1) ΠΕΡΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (1) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (3) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (14) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (4) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (46) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP (3) ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΧΙΑΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (7) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ (12) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ (17) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (13) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (14) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Ο.Κ (7) ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) Σ.Ε.Π.Κ (4) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (1) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) ΣΚΟΠΙΑ (2) ΣΟΡΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΣΟΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ (3) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2) ΣτΕ (1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ (1) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2) ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (7) ΤΑΛΕΝΤΑ (1) ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1) ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΙΛΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ (13) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (2) Το μπάσκετ απο το Α έως το Ω (14) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (5) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (1) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (4) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (19) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ (1) ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΕΣ (17) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3) ΧΙΟΥΜΟΡ (5) ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ (1) CAMP ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (12) CAMP BASKETBALL (11) EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) EUROCUP (2) EVENT BASKETBALL (1) FIBA (2) FIBA EUROPE (2) FINAL SIX (10) NBA (6) OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) PLAY OFF (2)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

on-line

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Τα Νομικά Ιστολόγια γράφουν...

Η λιστα ιστολογιων μου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

QoolSoft Greeklish 2 Greek Converter