ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ - Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ....

NBA

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Περί Μπάσκετ. Βασικές γνώσεις.

Μέχρι το 1966 το μπάσκετ ανήκε στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ. Το χρόνο εκείνο δημιουργήθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών που περιέλαβε το μπάσκετ και το βόλεϊ. Το 1970 το μπάσκετ απέκτησε τη δική του Ομοσπονδία, την Ε.Ο.Κ.
Το μπάσκετ αποτελεί την καλύτερη προπόνηση για άλλα σπορ. Για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ο μπασκετμπολίστας πρέπει να γυμνάζει συνεχώς τα πόδια και τα χέρια του, να τρέχει δρόμους ταχύτητας και αντοχής, να ασκείται στα άλματα (ιδίως στο ύψος) και φυσικά στη ρίψη της μπάλας με κάθε τρόπο από κάθε πλευρά του γηπέδου.
Η προσπάθεια για την εμφάνιση γυναικείου μπάσκετ-μπολ στην Ελλάδα άρχισε τις παραμονές του τελευταίου πολέμου από τον Σπόρτιγκ. Μεταπολεμικά, παράλληλα με την κίνηση γύρω από το ανδρικό μπάσκετ, οι σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά με επικεφαλής τον Σπόρτιγκ αρχίζουν να δημιουργούν γυναικείες ομάδες και από το 1954 καθιερώνεται και πρωτάθλημα γυναικείου μπάσκετ.
Το γήπεδο είναι μια ορθογώνια σκληρή επίπεδη επιφάνεια. Οι διαστάσεις του για διεθνείς αγώνες είναι 28 μέτρα μήκος και 15 μέτρα πλάτος. Οι διαστάσεις υπολογίζονται από την εσωτερική πλευρά των οριακών γραμμών. Για όλες τις άλλες συναντήσεις (τοπικά πρωταθλήματα), η Εθνική Ομοσπονδία μπορεί να επιτρέπει τη χρήση γηπέδων, που ήδη έχουν κατασκευαστεί, εφόσον οι διαστάσεις δεν είναι μικρότερες κατά 4 μέτρα στο μήκος και 2 μέτρα στο πλάτος και με τον όρο ότι οι διαφορές θα είναι ανάλογες μεταξύ τους. Πάντως όλα τα νέα γήπεδα θα πρέπει να κατασκευάζονται σύμφωνα με τις διαστάσεις των επίσημων συναντήσεων της FΙBΑ, δηλαδή 28 Χ 15μ.
Η οροφή πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 7 μέτρα, ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να φωτίζεται επαρκώς και ομοιόμορφα και τα φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα με τρόπο που να μην εμποδίζουν την ορατότητα των παικτών.
Ο κεντρικός κύκλος έχει ακτίνα 1,80 μ. και χαράζεται στο κέντρο του γηπέδου. Η ακτίνα του μετριέται από την εξωτερική πλευρά της περιφέρειας.
Οι κατά μήκος γραμμές του γηπέδου ονομάζονται πλάγιες και οι κατά πλάτος τελικές γραμμές. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών αυτών και των θεατών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα.
Όλες οι γραμμές του γηπέδου μπάσκετ πρέπει να είναι ευδιάκριτες και να έχουν πλάτος 5 εκατοστά.
Μια γραμμή που ονομάζεται διαχωριστική, χαράζεται παράλληλα με τις τελικές γραμμές. Η γραμμή αυτή ενώνει τη μέση των δυο πλάγιων γραμμών και επεκτείνεται 15 εκ. πέρα από τις γραμμές αυτές.
Η μπροστινή ζώνη της ομάδας είναι ο χώρος που περιλαμβάνεται μεταξύ της τελικής γραμμής, που βρίσκεται το καλάθι της αντίπαλης ομάδας, και του πλησιέστερου σημείου της διαχωριστικής γραμμής. Ο υπόλοιπος χώρος, που συμπεριλαμβάνει και τη διαχωριστική γραμμή, αποτελεί την πίσω ζώνη της ομάδας.
Οι περιοχές τέρματος (καλαθιάς) τριών βαθμών βρίσκονται εκτός των περιοριστικών χώρων των δυο ημικυκλίων, τα οποία έχουν ακτίνα 6,25 μέτρα και στο κέντρο το σημείο που βρίσκεται στην κάθετο του κέντρου του καλαθιού και τα οποία βρίσκονται παράλληλα προς τις πλάγιες γραμμές και τελειώνουν στις τελικές γραμμές.
Κάθε πίνακας (ταμπλό), κατασκευάζεται από σκληρό ξύλο πάχους 3 εκ. ή από άλλη κατάλληλη διάφανη ύλη (μονοκόμματη που να έχει την ίδια σκληρότητα με το ξύλο). Οι πίνακες αυτοί πρέπει να έχουν διαστάσεις 1,80 μ, στις οριζόντιες πλευρές και 1,20 μ. στις κατακόρυφες. Η πρόσοψη των ταμπλό πρέπει να είναι λεία και εφόσον αυτά δεν είναι φτιαγμένα από διαφανή ύλη θα χρωματίζεται άσπρη. Στην επιφάνεια των ταμπλό και πίσω από το στεφάνι χαράζεται ένα ορθογώνιο με γραμμές πλάτους 5 εκ. Το ορθογώνιο πρέπει να έχει διαστάσεις εξωτερικά 59 εκ. στην οριζόντια πλευρά και 45 εκ. στην κατακόρυφη. Η πάνω άκρη της γραμμής της βάσης πρέπει να συμπίπτει με το επίπεδο του στεφανιού.
Τα περιθώρια των ταμπλό σημειώνονται με γραμμές πλάτους 5 εκ. Οι γραμμές αυτές πρέπει να έχουν χρώμα αντίθετο από εκείνο που υπάρχει στον πίσω χώρο (φόντο). Εάν τα ταμπλό είναι από διαφανή ύλη, όλες οι πάνω σ' αυτά γραμμές, θα είναι άσπρου χρώματος και σε κάθε άλλη περίπτωση χρώματος μαύρου. Τα περιθώρια των ταμπλό και οι γραμμές που καθορίζουν το ορθογώνιο πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα.
Τα ταμπλό πρέπει να είναι στερεά κρεμασμένα σε κάθε άκρη του αγωνιστικού χώρου, σε κάθετη θέση προς το δάπεδο και παράλληλα στις τελικές γραμμές. Η βάση πρέπει να έχει ύψος 2,75 μ. από το έδαφος. Η μέση κάθε ταμπλό πρέπει να είναι 1,20 μ. μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά από τη μέση κάθε τελικής γραμμής. Τα στηρίγματα των ταμπλό πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 1 μέτρο από την εξωτερική πλευρά των τελικών γραμμών, να έχουν ζωηρό χρώμα, αντίθετο από το περιβάλλον, ώστε να είναι ευδιάκριτα από τους παίκτες και να έχουν προστατευτικό περίβλημα ώστε να αποτρέπονται ενδεχόμενοι τραυματισμοί.
Το καλάθι αποτελείται από ένα στεφάνι και ένα δίχτυ. Το στεφάνι πρέπει να είναι φτιαγμένο από σίδερο πάχους 20 χιλ. με εσωτερική διάμετρο 45 εκ. και χρωματισμένο πορτοκαλί και μπορεί να έχει στο κάτω μέρος του μικρά δακτυλίδια από το ίδιο υλικό, για να κρεμιέται το δίχτυ. Πρέπει να βρίσκεται σταθερά και οριζόντια στερεωμένο πάνω στο ταμπλό, σε ύψος 3,5 μ. από το έδαφος και σε ίση απόσταση από τα δυο άκρα κάθε ταμπλό. Η απόσταση από την πρόσοψη του ταμπλό μέχρι το πλησιέστερο σημείο της εσωτερικής πλευράς του στεφανιού πρέπει να είναι 15 εκ.
Τα δίχτυα πρέπει να είναι φτιαγμένα από άσπρο σπάγκο και κρεμασμένα σε κάθε στεφάνι. Να έχουν μήκος 40 εκ. και να είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κόβεται στιγμιαία η φορά της μπάλας, όταν περνάει.
Η μπάλα είναι στρογγυλή και αποτελείται από λαστιχένιο αεροθάλαμο που καλύπτεται από ένα περίβλημα δερμάτινο, ή από συνθετική ύλη ή από λάστιχο. Η περίμετρός της δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 75 εκ. ούτε μεγαλύτερη από 78 εκ. και το βάρος της να μην είναι λιγότερο από 600, ούτε περισσότερο από 650 γραμμάρια. Πρέπει να γεμίζει με αέρα και να έχει τέτοια πίεση, ώστε αν πέσει από ύψος 1,80 μ. περίπου (το ύψος αυτό μετριέται από το κάτω μέρος της μπάλας) σε ξύλινο δάπεδο, ν' αναπηδήσει και να φτάσει περίπου σε ύψος 1,20 - 1,40 μ. (το ύψος αυτό μετριέται από το δάπεδο μέχρι το πάνω μέρος της μπάλας).
Για τη διεξαγωγή επίσημου αγώνα μπάσκετ είναι απαραίτητο να υπάρχει χρονόμετρο του αγώνα και χρονόμετρο νεκρών χρόνων. Ακόμα κατάλληλο υλικό για όλα τα σήματα που προβλέπει ο Κανονισμός (πίνακα αποτελεσμάτων, πινακίδες με τους αριθμούς 1 μέχρι 5 που αντιστοιχεί με τον αριθμό σφαλμάτων του παίκτη). Οι πινακίδες είναι άσπρες και οι αριθμοί έχουν διαστάσεις τουλάχιστον 20 Χ 10 εκ. και θα είναι από 1 μέχρι 4 μαύροι και ο 5 κόκκινος.
Στη διάθεση του σημειωτή πρέπει να υπάρχουν δυο κόκκινα σήματα ομαδικών σφαλμάτων. Τέλος ένας επίσημος αγώνας μπάσκετ διεξάγεται με τον κριτή (διαιτητή) και το βοηθό του, το χρονομέτρη, το σημειωτή και ένα χειριστή της συσκευής 30 δευτερολέπτων.
Ο αγώνας περιλαμβάνει δυο ημίχρονα των 20 λεπτών το καθένα, με δεκάλεπτο διάλειμμα μεταξύ των δυο ημιχρόνων και αρχίζει με αναπήδηση (τζάμπολ) στο κέντρο του γηπέδου. Ο αγώνας δεν μπορεί ν' αρχίσει αν η μία από τις ομάδες δεν παρατάξει στο γήπεδο πέντε παίκτες έτοιμους ν' αγωνιστούν.
Το Σεπτέμβριο 1992 ξεκίνησε το πρώτο πρωτάθλημα αμειβόμενου μπάσκετ. Η επιχορήγηση της Πολιτείας στα σωματεία είναι μικρή, όμως οι ομάδες κερδίζουν μεγάλα ποσά από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων. Μία καινοτομία του πρωταθλήματος είναι ότι οι ομάδες μπορούν να αγοραστούν από μεγάλες εταιρίες, και να φέρουν εκτός από το όνομά τους και το όνομα του χορηγού.
Το μπάσκετ έχει εξελιχτεί στο πιο δημοφιλές σπορ στην Ελλάδα κι αυτό οφείλεται στις τεράστιες επιτυχίες όλων των εθνικών ομάδων, στη συμμετοχή του Άρη για τρεις συνεχόμενες χρονιές στον τελικό αγώνα κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης και στις δύο συνεχείς συμμετοχές του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης και στις δύο συνεχείς συμμετοχές του ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου κυπελλούχων όπου το κατάκτησε την πρώτη χρονιά. Το ελληνικό μπάσκετ είναι μία από τις δυνάμεις στην Ευρώπη τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Ένα αρνητικό στοιχείο στο χώρο του μπάσκετ είναι οι ελληνοποιήσεις ξένων παικτών που αγωνίζονται σαν ομογενείς ή Έλληνες, έχοντας την κάλυψη της Πολιτείας. Υπάρχουν μάλιστα ομάδες με πολλούς ξένους παίκτες όπως συμβαίνει και στο γυναικείο μπάσκετ, όπου ξένες αθλήτριες παντρεύονται Έλληνες και αγωνίζονται νόμιμα ως ελληνίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΛΙΓΚΑΣ(Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και ένθερμος φίλαθλος του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης) είπε:

"Μπάσκετ δίχως κόσμο και συνθήματα είναι σαν ταινία χωρίς ήχο. Μπάσκετ, εξάλλου, δεν είναι μόνο το θέαμα εντός παρκέ. Δεν είναι μόνο η νίκη, δεν είναι τα καλάθια. Μπάσκετ σημαίνει πάθος, ενθουσιασμός, συναίσθημα . Μπάσκετ είναι το δάκρυ της χαράς, της συγκίνησης, ακόμα και της λύπης. Ας ευχηθούμε να ζήσουμε ξανά ανάλογες ατμόσφαιρες, όπως αυτή που δημιούργησαν χθες οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, στηρίζοντας με κόσμιο τρόπο την αγαπημένη τους ομάδα και βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι σ’αυτό που επιζητούμε όλοι για να πάρει το άθλημα την ώθηση, που τόσο πολύ έχει ανάγκη…".

"Κάποια στιγμή πρέπει να δώσουμε  ευκαιρίες σε νέα παιδιά, προκειμένου να "ψηθούν". Το μπάσκετ περνάει πολύ δύσκολες μέρες και είναι στο χέρι των όσων το υπηρετούν, να το φέρουν σε καλό δρόμο".




Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΡΙΣΜΟΙ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Χαμογελαστε....Κανει Καλο!!!

ΤΙΤΛΟΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ

Ετικέτες

Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (35) Α.Ε.Κ (1) Α.Σ.Ε.Α.Δ (1) Α1 (1) Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) Α2 ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΩΝ (1) ΑΓΓΕΛΟΥ (2) ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ (3) ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (32) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (1) ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (2) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (7) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ (7) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ (1) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ (17) Ακαδημιες Μπασκετ (24) ΑΚΟΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (3) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (11) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ (35) ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ (5) ΑΠΕΡΓΙΑ (1) ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (1) ΑΠΟΨΕΙΣ (8) ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (2) ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (4) ΑΡΗΣ (2) ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (36) Αρθρα (6) ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (12) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΠΡΑΚΟΣ (1) ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ (1) ΒΕΛΒΕΝΤΟ (5) ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ (1) ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΒΟΛΕΪ ΜΠΟΛ (2) Γ.Σ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΓΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (2) ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ (1) ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1) ΓΙΟΝΑΣ ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ (1) ΓΝΩΜΕΣ (6) ΓΟΝΕΙΣ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ (1) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (4) ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (1) Δ.Α.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΔΑΒΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1) ΔΗΜΑΣ ΤΑΣΟΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1) ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ (1) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (1) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (10) Διατροφή Αθλητών Μπάσκετ (7) ΔΙΑΦΘΟΡΑ (1) ΔΙΚΑΙΟΥΛΑΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ (2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (1) ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (5) ΔΟΞΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (3) Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (4) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (20) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (1) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (5) Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (2) Ε.ΚΑ.Σ.Θ (4) Ε.Ο.Κ (26) ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ (14) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ (32) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (5) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (11) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ (40) ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (9) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΣΡΙΣΤΕΣ (1) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γ.Σ (1) ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (1) ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (4) ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (3) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (4) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (5) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (11) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (9) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (18) ΕΥΧΕΣ (1) ΕΦΗΒΟΙ (7) ΕΦΗΒΟΙ ΑΡΗ (9) ΕUROC (1) ΖΙΑΓΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (1) ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9) ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (9) ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ (3) ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (1) ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (1) ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) Κ.Α.Ε (1) ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (1) ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (1) ΚΑΝΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (13) ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1) ΚΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ (2) ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ (2) ΚΟΖΑΝΗ (2) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (2) ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (4) ΚΟΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΚΡΗΤΗ (1) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (1) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (2) ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (2) ΛΑΣΣΑΝΗΣ (3) ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (2) ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΜΑΝΟΥΣΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ (5) ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (12) ΜΑΡΟΥΣΙ (1) ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1) ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (1) ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (4) ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (9) ΜΙΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (5) ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ (1) ΜΠΑΣΚΕΤ (30) ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ (2) ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ (1) ΜΠΙΕΛΑ (1) ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (1) ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1) ΝΕΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (5) ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ (1) ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2) ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (1) Ο.Δ.Κ.Ε (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1) Π.Α.Ο.Κ (5) Π.Σ.Α.Κ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (3) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (23) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ (1) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Tae Kwon Do (2) ΠΑΙΔΕΣ (17) ΠΑΙΔΕΣ ΑΡΗ (4) ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ (11) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ (1) ΠΑΙΔIA (2) ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (4) ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (6) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (25) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (8) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ (46) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Πανεπιστημίων (10) ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ (1) ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (1) ΠΑΝΟΥΛΙΑΣ ΤΑΚΗΣ (2) ΠΑΟΚ (3) ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (4) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΗΣ (1) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΠΑΣΧΑ (1) ΠΕΡΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (1) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ (1) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (1) ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (3) ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΑΣΔΥΜ (3) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (14) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (4) ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (46) ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ CAMP (3) ΠΡΟΣΘΙΟΣ ΧΙΑΣΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (7) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β1 ΤΟΠΙΚΟ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (1) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ (12) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ (17) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ (13) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ (14) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Ο.Κ (7) ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (1) ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (1) Σ.Ε.Π.Κ (4) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (1) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (1) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (3) ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΙΓΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (1) ΣΙΟΛΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (2) ΣΚΟΠΙΑ (2) ΣΟΡΩΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (2) ΣΟΦΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ (3) ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (2) ΣτΕ (1) ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ (1) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (2) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (5) ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (2) ΣΧΟΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (1) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (6) ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (1) ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (7) ΤΑΛΕΝΤΑ (1) ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1) ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΙΛΟΣ (1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ (13) ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (2) Το μπάσκετ απο το Α έως το Ω (14) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (1) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ (5) ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (1) ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ (4) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (1) ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ "ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ" (19) ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ (1) ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (1) ΥΠΟΔΟΜΕΣ (17) ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (3) ΧΙΟΥΜΟΡ (5) ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΙΝΟΣ (1) CAMP ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (12) CAMP BASKETBALL (11) EΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (1) EUROCUP (2) EVENT BASKETBALL (1) FIBA (2) FIBA EUROPE (2) FINAL SIX (10) NBA (6) OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) PLAY OFF (2)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

free counters

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ

on-line

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Τα Νομικά Ιστολόγια γράφουν...

Η λιστα ιστολογιων μου

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

QoolSoft Greeklish 2 Greek Converter